SaBK klare for semifinale i Eliteserien mot Bærum

Eliteserien

I helgen spiltes storrunden i eliteserien i badminton i Moss. Sandefjord lå godt an etter en sterk åpning på hjemmebane i høst og dro til Moss i håp om å forsvare tabelltoppen og kvalifisere seg til semifinalene i Krisiansand i april. Kampene startet lørdag mot fjorårets semifinalister Karmøy. Etter veldig bra spill fra alle på laget vant Sandefjord lagkampen med hele 9-1. Spesielt gledelig var det at årets to debutanter på laget, Ole Herman Imset i single og Hans-Christian Marthinsen i double, vant sine kamper. SaBK var klare forhåndsfavoritter mot Haugerud på ettermiddagen og innfridde med en overbevisende 8-2 seier.

Semifinaleplassen var dermed sikret, men viktige kamper sto for tur på søndag allikevel. De kampene skulle avgjøre hvem motstanderen i semifinalen skulle bli. Her møter nemlig 1. plassen nummer fire og nummer to møter nummer tre.

For laget var det viktig å beholde 1. plassen for å unngå Kristiansand i en semifinale. Vestre Aker var første motstander på søndag, et lag SaBK fryktet da de har flere spillere på høyt nivå. Før sesongen hentet SaBK inn ny trener fra Malaysia, Ikmal Hussain Jaafar, og dette skulle vise seg å være gull verdt. I 1. herresingle ventet nemlig tidligere norgesmester Steinar Klausen. Det ble et tett oppgjør hvor Ikmal til slutt dro i land seieren med sifrene 21-19, 17-21, 21-8. Etter single- og doublekampene var spilt sto det 4-4 og det hele skulle avgjøres i mixene. Begge mixene gikk til 3 sett. 1. mixen ble vunnet av Ikmal sammen med Marit K. Ulmo med sifrene 20-22, 21-13, 21-18 og Sandefjord kunne juble da Karel Eriksson og Thea Johansen vant den andre mixen 21-11, 19-21, 21-12. Før siste kamp var det kun ett poeng som skilte SaBK og Kristiansand og vi måtte derfor ha alle poengene, minst 7-3 seier, for å holde tabelltoppen og sikre semifinale mot 4. laget. Kampen var mot Bygdø og til tross for noen etter hvert slitne spillere vant vi lagkampen komfortabelt 9-1.

Sandefjord er dermed klare for semifinale i Kristiansand hvor de møter Bærum BK, et lag med en blanding av unge talenter og mer erfarne spillere. Forrige gang lagene møttes vant SaBK 6-4 etter flere jevne kamper. Det blir spennende! Den andre semifinalen går mellom Kristiansand og Moss.

Med på laget: Ikmal Hussain Jafaar, Carl Christian Hem, Carl Christian Møller, Ole Herman Imset, Karel Eriksson, Hans-Christian Marthinsen, Thea Kristina Johansen, Alda KarenJonsdottir og Marit K. Ulmo. Rapport fra Marit K. Ulmo

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer